MENU

Ars Nova Copenhagen

undefined

ARS NOVA Copenhagen blev grundlagt i 1979 og har for længst etableret sig som et af verdens fineste vokalensembler. Ensemblets chefdirigent og kunstneriske leder siden 2003 er den anerkendte engelske dirigent Paul Hillier. Ars Nova har desuden arbejdet med bl.a. Bo Holten, Tamás Vetö (begge tidligere chefdirigenter), Kaspars Putnins, Andrew Lawrence King, Anthony Rooley, Michael Bojesen og Søren Kinch Hansen (som alle har optrådt som gæstedirigenter).

Ars Nova har den lidt usædvanlige konstruktion, at det er sangerne der ejer ensemblet og er den øverste beslutningsmyndighed. Gruppen omfavner således sammen med Paul Hillier den kunstneriske vision at være førende indenfor ensemblesangens svære kunst.

Ensemblet har specialiseret sig i fortolkning af renæssancens polyfone kormusik og ny vokalmusik, der udføres med præcision og nerve og med en sound, som vækker opmærksomhed overalt i verden. Med en årlig koncertsæson i København og Aarhus, adskillige koncerter i det øvrige Danmark og tilbagevendende turnéer verden over, er gruppen i dag mere efterspurgt end nogensinde. I 2015 besøgte gruppen bl.a. Kina på en længere turné, som en markant del af det danske kulturfremstød. I 2016 har gruppen planlagte turneer til Tyskland samt de skandinaviske lande.

Ars Nova har indspillet en lang række CD’er, der har vundet adskillige priser; heriblandt en Grammy for The Little Match Girl Passion med musik af David Lang. To aktuelle CD’er er på DaCapo Records Carl Nielsen – Songs for Choir med 21 sange af 150-års jubilaren og på Orchid Records Gallos Y Huesos | Notker med musik af den argentinske komponist Pablo Ortiz, som Ars Nova har haft et særdeles frugtbart samarbejde med gennem de seneste år. 

Andre nyere udgivelser (i udvalg) er Creator Spiritus på Harmonia Mundi med musik af Arvo Pärt  og The Golden Age of Danish Partsongs på DaCapo Records med musik af en perlerække af de bedste danske vokalkomponister fra de seneste 200 år. 

ARS NOVA Copenhagen kan opleves mandag d. 1. februar på NJORD New Nordic Music Biennale.

NJORD biennale 2016

TILMELD DIG NYHEDSBREV