MENU

Theatre of Voices

undefined

Vokalensemblet Theatre of Voices blev grundlagt af Paul Hillier i USA i 1990, men er nu etableret fast i Danmark. Ensemblets repertoire omfatter alt fra nutidens mest markante komponister som Berio, Pärt, Reich, Cage og Stockhausen til tidlig musik – fra Perotin over Dowland og Carissimi til Buxtehude og Bach. Ensemblet samarbejder med nogle af verdens bedste instrumentalister og ensembler, som London Sinfonietta og Kronos Quartet, og har markeret sig på bl.a. Edinburgh Festival, Barbican Centre og i Carnegie Hall i New York – med flere udsolgte koncerter. Ensemblet har åbnet Berliner Festspiele med Stockhausen’s Stimmung efter komponistens eget ønske og opførte samme år værket på BBC Proms i Royal Albert Hall. Gruppen turnerer over hele verden og har inden for de sidste år besøgt Hong Kong, Australien, Frankrig, Storbritannien, Sverige, Tyskland, Portugal, Italien, Polen, USA og Mexico.

Theatre of Voices’ seneste CD-udgivelser omfatter Stockhausen’s Stimmung samt David Langs The Little Match Girl Passion, Stories med værker af Berio, Marsh, Cage og Berberian, The Christmas Story og Creator Spiritus med musik af Arvo Pärt - My heart’s in the Highlands fra denne udgivelse indgik i Paolo Sorrentions Oscar-vindende film La Grande Belleza. En ny Buxtehude-serie er blevet præsenteret med Buxtehude’s Scandinavian Cantatas på Dacapo Records, og anden udgivelse i serien kom i 2015.

Ensemblet formidler også deres virke gennem workshops og filmprojekter med den Oscar-nominerede islandske komponist Jóhann Jóhannsson og den danske dokumentarist Phie Amboe. Theatre of Voices har indspillet en lang række CD’er og vandt en GRAMMY i 2010 for The Little Match Girl Passion og var blandt de nominerede til Nordisk Råds Musikpris i 2013. I 2014 valgte Nick Cave and The Bad Seeds Theatre of Voices som en af deres yndlingsgrupper i en feature i amerikanske MOJO Magazine.

Paul Hillier har ledet Theatre of Voices siden 1990 og har desuden i en årrække været chefdirigent for Ars Nova Copenhagen. Han har i løbet af sin karriere virket som sanger, dirigent og forfatter til litteratur om musik. Hans bøger om Arvo Pärt og Steve Reich samt adskillige antologier om kormusik er udgivet på Oxford University Press. Hillier var stifter og medlem af vokalgruppen Hilliard Ensemblet og har undervist på University of California i Santa Cruz og Davis, og han var leder af instituttet for tidlig musik ved Indiana University fra 1996-2003. I 2006 modtog Paul Hillier en O.B.E. (Order of the British Empire) for sin indsats for kormusikken. I 2007 fik han Den Hvide Stjernes Orden af 4. grad for sin indsats i estisk musikliv og vandt en GRAMMY for Best Choral Recording med det Estiske Filharmoniske Kammerkor. I 2008 blev Paul Hillier udnævnt til kunstnerisk leder og chefdirigent for Irlands Nationale Kammerkor, og i 2009 blev han inviteret til at stifte og lede Coro Casa da Música i Porto, Portugal. Han vandt sin anden GRAMMY i 2010 med Theatre of Voices og Ars Nova Copenhagen, og i 2013 blev han slået til Ridder af Dannebrog.

Theatre of Voices kan opleves mandag d. 1. februar på NJORD New Nordic Music Biennale.

NJORD biennale 2016

TILMELD DIG NYHEDSBREV