MENU

Workshoppen fRys

NJORD tror på, at børn og unge skal have mulighed for at udvikle deres identitet og vælge deres egen livsstil. Her spiller kultur, kunst og kulturarv en væsentlig rolle. NJORD ønsker derfor at gøre børn kulturelt engagerede og vække deres lyst til at undersøge deres egen hverdagsæstetik nærmere. 

På NJORD 2016 gøres dette sammen med den finske kunstner Raija Malka og de danske lydeksperter Patricio Fraile og Ingeborg Okkels. I fællesskab arbejder børn og voksne med installationen STILLEBEN, skabt af Raija Malka. Der skabes en undersøgende og spørgende proces, hvor lærere og børn går på opdagelse i hvad stilleben er i dag, hvad det har været og hvad det kan betyde for den enkelte. Herigennem igangsættes de unges kreative virkelyst og der åbnes op i stedet for at diktere.

undefined

Workshoppen FRYS centraliserer sig omkring installationen STILLEBEN og udvider den ved at tilføje en række stillestående samtidsøjeblikke portrætteret af regionens folkeskoleelever. Workshopforløbet afvikles fire gange á en uge hver, hvor fire folkeskoleklasser opdeles i små grupper. Hver gruppe arbejder gennem ugen på at skabe deres egen lyd- og billedinstallation - dermed deres eget stilleben. Her udvælges og afbildes et fastfrosset øjeblik, som de udstiller i deres eget, lille atelier.

Som en del af den æstetiske læringsproces bliver børn og unge introduceret til værktøjer, som de kan bruge til at bearbejde de kulturelle og sanselige indtryk, de får under workshoppen. Hermed får de muligheden for at udvikle sig gennem en øget forståelse for den omverden, de er en del af.

På trods af geografiske forskelligheder mødes de fire facilitatorer i kunsten og bidrager på hver deres måde med stærke kompetencer indenfor kunst og pædagogik. Deltagerne får derved gavn af de fælles kompetencer, der har fundet hinanden igennem dette projekt.

 

undefined

Raija Malka 
Billedkunstner og underviser

undefined

Kaija Saariaho 
Komponist

undefined

Ingeborg Okkels 
Lydforsker og underviser

undefined

Patricio Fraile
Lyddesigner og underviser

 

NJORD for børn & teenagere

Med vores workshops og koncerter for børn og teenagere kommer vi rundt i hele landet. I samarbejde med kulturskoler, museer o.a. lægges workshops og koncerter til rette nær din skole, dit kulturhus, dit børneteater. Kontakt os og hør mere!

TILMELD DIG NYHEDSBREV