MENU

DEGNEN FRA MØRKEELV

FIGURA Ensemble // foto: Hanne Budtz-Jørgensen

Oplev en ægte spøgelseshistorie, når NJORD Biennale i 2018 inviterer til børnekoncert med FIGURA Ensemble samt operasanger og skuespiller Joachim Knop som fortæller. 

Forestillingen Degnen fra Mørkeelv er skrevet over det islandske folkeeventyr Djákninn á Myrká, og sat i musik af den dansk-islandske komponist Hugi Gudmundsson. Djákninn á Myrká er det mest kendte folkesagn i Island - en uhyggelig og mørk fortælling om kærlighed, død og dæmoner, som Gudmundsson, i samarbejde med den islandske børnebogsforfatter Ragnheiður Gestsdottir, har omskrevet til en spøgelseshistorie for børn. 
Musikken rummer sagnet ved at fremkalde fortællingens følelser, og fortælleren fører publikum igennem den uhyggelige historie. 

Degnen fra Mørkeelv vandt førsteprisen i Nordic Music Days’ kompositionskonkurrence i 2013 og er siden blevet opført i oversættelser på finsk, svensk, engelsk og islandsk. NJORD Biennale har bestilt en helt ny version af værket, omskrevet til FIGURA Ensembles besætning og med dansk tekst, som uropføres denne lørdag. 

FIGURA Ensemble er et musikalsk kollektiv i særklasse. Gennem de sidste 24 år har FIGURA udfordret både samarbejdspartnere og publikum med exceptionelle koncerter og moderne musikdramatik – for ikke at nævne Små Komponister-workshops, som rækker ud til den kommende generation af musikelskere. Og netop arbejdet med børn og musik aktualiserer FIGURA på NJORD med en helt ny type børneworkshops. 

Inden hver forestilling inviterer FIGURA til workshop, hvor børnene - sammen med de erfarne musikere - skaber en ny, musikalsk intro til forestillingen med udgangspunkt i børnenes forestillinger om ‘uhyggelige lyde’. Workshoppen kredser om de klanglige aspekter af hvad uhygge er og lyder som, og resultatet af workshoppen sætter stemningen til spøgelseshistorien. 

Hugi Gudmundsson // foto: Dagur Gunnarsson

DEGNEN FRA MØRKEELV

LØRDAG 27/1
KU.BE


10.00 Børneworkshop v. FIGURA
11.00 DEGNEN FRA MØRKEELV 
v. FIGURA Ensemble & Joachim Knop 
TILMELDING TIL WORKSHOP/KØB BILLET

13.00 Børneworkshop v. FIGURA
14.00 DEGNEN FRA MØRKEELV 
v. FIGURA Ensemble & Joachim Knop 
TILMELDING TIL WORKSHOP/KØB BILLET

WORKSHOPPEN ER GRATIS, MEN KRÆVER TILMELDING. 

 

FORESTILLINGEN HENVENDER SIG TIL BØRN I ALDEREN CA. 6-11 ÅR OG DERES FAMILIER. 

 

DEGNEN FRA MØRKEELV ER OVERSAT TIL DANSK AF GERT MADSEN 
KOMPONERET AF HUGI GUDMUNDSSON (UROPFØRELSE)

 

FIGURA Ensemble // foto: Niels Hougaard

 

Koncerterne er støttet af Frederiksberg Kommune 

NJORD | 30. jan – 02. feb 2020 | København

NJORD er Københavns biennale for ny, nordisk kunstmusik. Biennalen samler i 2018 en række komponister, musikere, visuelle kunstnere, digtere, instruktører o.a. i nordiske samarbejder omkring en række tværkunstneriske projekter.

TILMELD DIG NYHEDSBREV