MENU

Josefine Opsahl

undefined

Josefine Opsahl har de seneste år markeret sig som en alsidig og innovativ cellist. I klassiske sammenhænge spiller hun ofte koncerter både som solist og i forskellige kammerbesætninger og spiller til daglig med musikere som accordeonist Bjarke Mogensen, blokfløjtenist Pernille Petersen og mezzosopran Andrea Pellegrini. Derudover er Josefine kernemedlem og drivkraft i improvisations -og lydkollektivet ‘We like We’, samt det progressive folkemusikensemble ‘Kottos’, begge ensembler, der udforsker grænselandet for den klassiske genre.

Som cellist er Josefine især tiltrukket af den ny kompositionsmusik, avantgardistiske udtryksformer, og brug af elektronik samt improvisation, hvilket hendes musikalske virke tydeligt afspejler. Hun har uropført adskillige værker og i 2014 samarbejdet med den russiske komponist Sofia Gubaidulina, hvor hun var solist i den danske førsteopførelse af værket Repentance. Josefine Opsahl har desuden selv komponeret og opført en række værker, spillet flere solo og ensemblekoncerter for Earunit, et forum for nutidig elektro-akustisk kompositionsmusik og lydkunst, samt optrådt ved dette års Classical Next festival med koncert i De Doolen, Rotterdam.

Hun påbegyndte i 2011 sin uddannelse på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København hos Prof. Morten Zeuthen, og modtog året efter 1.pris ved Musikkonservatoriets Legatkonkurrence for cellister. I sommeren 2014 færdiggjorde Josefine Opsahl sin bacheloruddannelse i København, hvorefter hun fordybede sig i studier hos Prof. ved Bienen School of Music på Northwestern University Chicago, Hans Jørgen Jensen. Josefine Opsahl er i indeværende sæson ved at afslutte sin kandidatuddannelse hos koncertmester i Cph Phil, Toke Møldrup. I løbet af sin studietid har hun både modtaget guld og en special-prize ved den internationale klassiske musikkonkurrence ‘Svirel’ (Slovenien) og er desuden blevet tildelt Pax Logens Humanitære legat for talentfulde unge musikere. 

Josefine har indspillet flere cd’er, herunder det anmelderroste album a new Age of Sensibility med sin kvartet We like We, samt to albummer med harpenist og komponist, Trine Opsahl, som begge er udgivet i en lang række lande heriblandt Danmark, USA og Taiwan. Hun har desuden gjort sig bemærket ved adskillige festivaler og koncertrækker i udlandet såvel som i Danmark, blandt andet Fusion Festival i Tyskland, Dias Nordicos i Madrid (Spanien) og den klassiske musikfestival i Nafplion, Grækenland, Wundergrund Festival, Click Festival, Nordiske Musikdage, Golden Days, Opera Festivalen, Frost Festival, Copenhagen og Århus Jazzfestival samt Roskilde Festival i Danmark.

Josefine Opsahl kan opleves lørdag d. 30. januar på NJORD New Nordic Music Biennale.

NJORD biennale 2016

TILMELD DIG NYHEDSBREV