MENU

LYD SKABER BILLEDER - BILLEDER SKABER LYD

WORKSHOP FOR SKOLEELEVER FEBRUAR & MARTS 2017

undefined


STILLEBEN – ET SNAPSHOT 

Hvis du skulle tage et snapshot af dit liv lige nu og koncentrere det ned til en bouillonterning i lyd og billede, hvordan ville det så se ud? Hvordan ville det lyde? Hvilke farver og former ville du vælge? - og hvilken stemning skulle din lydside have?

På workshoppen "Lyd skaber billeder - billeder skaber lyd" skal eleverne lave deres eget 'stilleben' - et tidsbillede i lyd og billede i form af en installation: Hvordan ser den tid, jeg lever i, ud? Hvordan lyder den? Workshoppen slutter af med en præsentation af installationerne for venner, forældre og andre interesserede.

 

WORKSHOPPEN 

Lyd og billede er dybt forbundne, men også hinanden modsætninger. Lyd er forankret i en tidslig dimension, mens billedet ofte er et fastfrosset blik på virkeligheden. Når disse modsætninger mødes, skaber det nye fortællinger og udtryk.

På workshoppen vil Ingeborg Okkels, Patricio Fraile og Ann Linn Palm Hansen præsentere en konkret metode til at arbejde med lyd og billede: Lyttehjulet. Lyttehjulet tager eleverne gennem et væld af forskellige lyttemåder, som strækker deres lytteevne og oversættelse fra lyd til genstand, form, rum og farve og tilbage igen. Lyttehjulet kommer gennem lyttemåderne: lyd af ting, lyd som erindring (hukommelse), lyd og form, lyd og rumoplevelse, og lydfarve eller klangfarve: Hvordan lyder farven rød? Og hvordan tegner eller former man lyden af et stort rum eller havets bølger?

Forløbet er fagunderstøttende til fælles mål i dansk, billedkunst, håndværk og design samt natur & teknologi/ fysik. Således lærer eleverne: 
- Om fænomenet Stilleben og dets historiske udvikling samt at sætte det i relation til deres eget liv 
- At iagttage, beskrive og vurdere farvers optiske virkning og betydning 
- ’Hands-on’ erfaringer med lydredigering og billedbehandling, audio-visuelle færdigheder, de kan bruge bredt i deres videre uddannelse 
- At udtrykke sig i lyd og billeder 
- At præsentere og reflektere over egne projekter og beherske fagord og -begreber 

KONTAKT OS OG FÅ TILSENDT VORES FLYER:

Jane Schwarz, projektkoordinator email

WORKSHOP FOR 4. – 10. KLASSE

Varighed: 4-5 dage, 3 timer pr. dag – forløbet kan tilpasses efter ønske
Hvornår: Februar-marts 2017
Sted: Vi kommer til jer

Kontakt os og få tilsendt vores flyer hér.

 

UNDERVISERE: 
Ingeborg Okkels, lydforsker og underviser 
Patricio Fraile, lyddesigner og underviser
Ann Linn Palm Hansen, billedkunstner og underviser

PROJEKTKOORDINATOR: 
Jane Schwarz, projektkoordinator


NJORD for børn & teenagere

CVR-nr.: 38105450 

 

undefined

NJORD for børn & teenagere

Med vores workshops og koncerter for børn og teenagere kommer vi rundt i hele landet. I samarbejde med museer, kulturskoler o.a. lægges workshops og koncerter til rette nær din skole, dit kulturhus, dit børneteater. Kontakt os og hør mere!

TILMELD DIG NYHEDSBREV