MENU

Program

Når NJORD Biennale vender tilbage i januar 2018 er det med lidt af et stjerneskud som årets kompositoriske hovednavn. Islandske Anna Thorvaldsdottir gæster biennalen som composer-in-residence og NJORD 2018 bliver den hidtil største præsentation af Thorvaldsdottirs musik i Danmark. 

Det overordnede tema for årets NJORD Biennale hænger uløseligt sammen med Anna Thorvaldsdottir og hendes gennempoetiske musik, som rummer nordens mørke stemning og - til tider - en underspillet uhygge, og som samtidig er uforudsigelig og overvældende i sin kraft. NORDIC NOIR lyder overskriften - et tema som NJORD Biennale behandler på en række måder i det samlede program.

Foruden en række af Anna Thorvaldsdottirs bedste værker præsenterer NJORD også musik af en lang række andre, nordiske komponister. Over festivalens fire dage kan bl.a. opleves værker af Bent Sørensen (DK), Benjamin Staern (SE), Justin Christensen (DK/CA), Hugi Gudmundsson (IS), Kaija Saariaho (FI) og Hans Abrahamsen (DK).
På scenen vil stå nogle af nordens bedste solister og ensembler, som sørger for at værkerne opføres på højeste niveau. Publikum kan således glæde sig til et væld af tværkunstneriske produktioner – bl.a. lysdesign og visuelt design, islandske folkeeventyr fortalt for børn, nordiske digte, der spejler den menneskelige eksistens – musikhistoriske kontekster og meget andet.

Læs det fulde program her:

Torsdag / 25. januar 2018 // NJORD Åbning // REFLEKSIONER, CIRKLER, SPIRALER

Fredag / 26. januar 2018 // ANELSER

Lørdag / 27. januar 2018 // SPEJLINGER

Lørdag / 27. januar 2018 // DEGNEN FRA MØRKELEV // Børnekoncert

Søndag / 28. januar 2018 // MORGENDAGENS MUSIK

Foredrag // Seminarer // Workshops


Læs mere om Composer-in-Residence Anna Thorvaldsdottir


Læs mere om årets tema, NORDIC NOIR

 

Læs mere om kunstnerne på njord 2018

NJORD | 30. jan – 02. feb 2020 | København

NJORD er Københavns biennale for ny, nordisk kunstmusik. Biennalen samler i 2018 en række komponister, musikere, visuelle kunstnere, digtere, instruktører o.a. i nordiske samarbejder omkring en række tværkunstneriske projekter.

TILMELD DIG NYHEDSBREV