KØB BILLET
MENU

undefined
Foto: Fredrik Arff

VOKALKONCERT // LAND OF YOUR LOVE

Folkemusikkens modi og toner er omdrejningspunkt, når iranske digte blander sig med norsk folklore under NJORD Biennales vokalkoncert LAND OF YOUR LOVE fredag den 31. februar. 

Aftenens program er baseret på festivalkomponist Lasse Thoresens kærlighed til folkemusikkens harmonier og årelange samarbejde med vokalsekstetten Nordic Voices og folkesanger Berit Opheim Versto.

LAND OF YOUR LOVE

For omtrent 170 år siden smed den iranske digter, teolog og kvinderettighedsforkæmper Fatimah Baraghani (1814-1852) sløret. En handling, hun på brutal vis måtte lide døden for. Under tilnavnet Táhirih ­– den rene – er hun den dag i dag et symbol på kvindekamp i Mellemøsten. Hendes sidste ord skulle eftersigende have lydt: ”I kan dræbe mig, men I kan ikke stoppe kvinders frigørelse.”

Vi begynder aftenen med Thoresens seneste vokalværk LAND OF YOUR LOVE, der netop baserer sig på henholdsvis to digte af Táhirih og ét digt af den norske nationaldigter Henrik Wergeland (1805-1848). Med afsæt i de tre digte undersøger LAND OF YOUR LOVE kvinders manglende religions- og ytringsfrihed i verden generelt – men særligt Iran.

I en særegen kombination af mellemøstlige skalaer, norske folketoner og digtenes modi byder LAND OF YOUR LOVE således på et politisk opråb i et modernistisk tonesprog og avantgarde sangteknik.

VOCAL SEXTET OP. 42

Aftenen byder ud over LAND OF YOUR LOVE på satserne Solbøn og Himmelske Fader fra Thoresens stykke VOCAL SEXTET OP. 42, der i 2010 blev belønnet med Nordisk Råds Musikpris. VOCAL SEXTET OP. 42 repræsenterer til stadighed en vitaliserende fornyelse inden for den vokalbaserede partiturmusik.

På helt utraditionel vis både udfordrer og reflekterer VOCAL SEXTET OP. 42 konventionerne for nordisk vokalmusik. I sin komplekse klangstrukturer afslører værket fællesnævneren for gamle og ultramoderne lyde og henleder opmærksomheden på lighederne mellem skandinavisk folkemusik og folkemusikken i f.eks. Mellemøsten og Indien.

VOCAL SEXTET OP. 42 er indbegrebet af Thoresen stærke interesse for folkesangtraditionen og et samtidigt bevis på, at både mod, en fabulerende fantasi og seks ypperlige sangere er en usædvanlig stærk treenighed.

På aftenen synger den norske folkekære og kendte folkesanger Berit Opheim desuden uddrag fra sopransoloen HELLIGKVAD OP. 19.

LIG & LYT

Vi afslutter aftenen med vores nye Late Night-koncertkoncept LIG & LYT, hvor den eminente pianist Tanja Zapolski spiller et program inspireret af de store franske impressionister.

Læs mere om LIG & LYT med Tanja Zapolski her.

Folkekøkken

Inden koncerten vil der være mulighed for at deltage i fællespisning i Krypten i Koncertkirken kl. 18.15. Menuen står på biodynamisk suppe fra Green Love

Fredag 31/1 //
// KoncertKirken

Vokalkoncert //
// LaND OF YOUR LOVE 

18.15 –19.15

Fællesspisning: Suppe i krypten

19.30–20.45

Lasse Thoresen (NO)
Land of Your Love (2017/18)

Lasse Thoresen (NO)
Solbøn, fra op. 42 (2007/8)
Himmelske Fader, fra op. 42 (2009)
Helligkvad op. 19 i uddrag (1988/97)

MEDVIRKENDE:

Nordic Voices (NO)
Solosopran: Berit Opheim (NO)

Talk i krypten

Late night-koncert

21.15 – 22.15

LIG & LYT med Tanja Zapolski

ENTRÉ FOR HELE AFTENEN: 150,-
PENSIONISTER, STUDERENDE & LEDIGE: 75,-

Køb billet

NJORD | 30. jan – 02. feb 2020 | København

NJORD er Københavns biennale for ny, nordisk kunstmusik. Biennalen samler i 2018 en række komponister, musikere, visuelle kunstnere, digtere, instruktører o.a. i nordiske samarbejder omkring en række tværkunstneriske projekter.

TILMELD DIG NYHEDSBREV