KØB BILLET
MENU

undefined
Foto: Trym Ivar Bergsmo

NJORD ÅBNINGSKONCERT // LYDEN AF ARKTIS

Når NJORD Biennale åbner torsdag den 30. januar 2020 bliver det med intet mindre end en musikalsk polarekspedition, der byder på både rå naturkraft, kulturarv og dialoger med efterlivet.

På dansk grund opføres for første gang satserne Bare hvitt, Brefront og Minnemøter fra dette års composer-in-residence Lasse Thoresens højaktuelle orkesterværk LYDEN AF ARKTIS, der udforsker livet og skønheden i en vildmark, der er ved at forsvinde.

Nogle af jordens smukkeste og barske landskaber findes i polarregionerne, samtidig med at de er tydelige vidnesbyrd på klimaforandringer. LYDEN AF ARKTIS er inspireret af Thoresens egne rejser til Svalbard og Finnmark og udtrykker Thoresens møder med de sneklædte vidder.

I samarbejde med Arctic Philharmonic Sinfonietta, der ligeledes gæster Danmark for første gang opføres satserne Bare hvitt, Brefront og Minnemøter fra LYDEN AF ARKTIS under direktion af Tim Weiss. Med udgangspunkt i de hvide vidder i Bare hvitt bevæger vi os fra land til kyst over kælvende gletsjere i Brefront og ind i samisk territorium i Minnemøter.

Det bliver et møde med ensomme fuglekald, eksploderende isfragmenter og en spirituelrejse ind i samernes riter, erindringer og sange – kaldet joiks ­– der besynger både sagnomspundne naturvæsner og vildmarkens barske realiteter.

VIOLINCONCERT

Fra nordnorske erindringsglimt fortsætter aftenen i selskab med Eivind Buenes klassiske VIOLINKONCERT i en dansk førsteopførelse for sinfonietta.

Erindringer og sjæleliv ligger også til grund for Buenes komposition. Som et dragende triptykon er Buenes VIOLINKONCERT inddelt i satserne Falling Angels, Sound Asleep og Among Voices of the Dead, der tilsammen danner et ekko af referencer.

Fragmenter fra Alban Bergs Violinkoncert fra 1935 fletter sig med Buenes originale harmonier, mens Bergs egen inspiration fra J.S. Bachs melodi til hymnen Es ist genug ligeledes er at spore.

I denne prisme opstår en forunderlig dialog med fortidens stemmer og atmosfærer, som stod hver en harmoni og tone i gæld til fortidens klassiske notationer og samtidig mærkværdigt løsrevet fra selvsamme.

Koncerten afrundes med Kaija Saariahos smukke og længselsfulde arie VERS TOI QUI ES SI LOIN. 

Både Buenes VIOLINCONCERT og Kaija Saariahos VERS TOI QUI ES SI LOIN er skrevet til den virtuose violinist Peter Herresthal, der også vil være at finde på solo violin denne aften.

Samtalesalon

Inden koncerten vil der være mulighed for at få lidt at spise, når vi inviterer mad og samtale i Salon Den Sorte Diamant med blandt andre Lasse Thoresen. For at deltage i samtalesalonen skal købes en billet, som gælder både samtalesalonen og aftenens koncerter.

Late Night-koncert: IMPRESSIONER

Hele aftenen afsluttes med en Late Night-koncert med Messiaen Quartet Copenhagen. Læs mere her.

 

TORSDAG 30/1 //
// DEN SORTE DIAMANT

ÅBNINGSKONCERT // 
// LYDEN AF ARKTIS

17.30 - 19.30

Mad & samtale i Salon i Den Sorte Diamant

19.30 - 20.30

Lasse Thoresen (NO):
LYDEN AF ARKTIS (2019)

Dansk førsteopførelse

Eivind Buene (NO):
VIOLINKONCERT (2013)

Dansk førsteopførelse

Kaija Saariahos (FI)
VERS TOI QUI ES SI LOIN (2018). 

MEDVIRKENDE

Arctic Philharmonic Sinfonietta (NO)
Dirigent: Tim Weiss (US)
Solo violin: Peter Herresthal (NO)

20.35 - 21.00

Drinks 

Late night-KONCERT

21.00 - 22.00

LATE NIGHT med Messian Quartet Copenhagen

info på vej 

ENTRÉ FOR HELE AFTENEN eksl. samtalesalon: 185,-

PENSIONISTER, STUDERENDE & LEDIGE eksl. samtalesalon: 95,-

ENTRÉ FOR HELE AFTENEN inkl. samtalesalon og mad: 345,-

PENSIONISTER, STUDERENDE & LEDIGE inkl. samtalesalon og mad: 255,-

Køb billet

NJORD | 30. JAN – 02. FEB 2020 | KØBENHAVN

NJORD Biennale er Københavns biennale for ny, nordisk kunstmusik. Biennalen samler en række komponister, musikere, visuelle kunstnere, digtere, instruktører o.a. i nordiske samarbejder omkring en række tværkunstneriske projekter.

TILMELD DIG NYHEDSBREV