KØB BILLET
MENU

SKUESPILLERE & FORFATTERE

karen-lise mynster (DK)

Karen-Lise Mynster (f. 1952) er en af dansk teaters mest markante skikkelser. Uddannet fra Statens Teaterskole og Aalborg teater i 1975 har Karen-Lise Mynster sat sine ben professionelt på de skrå brædder i knapt et halvt århundrede.

Gennem sin lange karriere har Mynster markeret sig som en særdeles produktiv og alsidig skuespillerinde. I flæng kan nævnes bærende roller i klassikere som Mutter Courage, Mågen, Hedda Gabler og Ødipus og Antigone såvel som eksperimenterende og ny-dramatik, herunder Lars Noréns Autumn and Winter, Peter Asmussens Det der er og kabareten Det springende Punkt skrevet over digter Inger Christensen.

Mynster fik sit folkelige gennembrud i rollen som Eliza i My Fair Lady i 1978. I en årrække i begyndelsen af sin karriere var Mynster fast tilknyttet Det Kongelige Teater. Efter en pause på godt 30 år er hun vendt tilbage til ensemblet på Det Kongelige Teater, hvor hun siden 2016 har medvirket i et hav af teatrets store produktioner.

Mynster har endvidere modtaget flere prestigefyldte priser inklusiv to gange Reumert for Årets kvindelige hovedrolle.

På NJORD Biennale 2020 er vi beærede over at kunne præsentere Karen-Lise Mynster under lørdagens koncert PRISON POEMS.

Mahvash Sabet (IR)

Iranske Mahvash Sabet (f. 1953) er digter og en tidligere ledende figur i det religiøse mindretal Bahá’í. I 2008 blev Mahvash Sabet arresteret og to år senere idømt 20 års fængsel ved en iransk domstol, alene på grund af sin tilknytning til Bahá’í-samfundet.

Indespærret i et af Irans hårdeste fængsler skriver Mahvash Sabet sine digte på servietter og toiletpapir. Takket være en række hjælpere bliver Sabets digte smuglet ud, redigeret og udgivet og oversat fra persisk til engelsk som Prison Poems (2013).

Det er stærke digte, som reflekterer over desperation, håb og ensomhed og som samtidig afspejler, hvordan et menneske kan vokse i ånden, mens hendes ydre forhold tiltagende forværres.

På NJORD Biennale 2020 er Mahvash Sabet repræsenteret ved lørdagens koncert PRISON POEMS.

NJORD | 30. jan – 02. feb 2020 | København

NJORD er Københavns biennale for ny, nordisk kunstmusik. Biennalen samler i 2018 en række komponister, musikere, visuelle kunstnere, digtere, instruktører o.a. i nordiske samarbejder omkring en række tværkunstneriske projekter.

TILMELD DIG NYHEDSBREV