KØB BILLET
MENU

undefined
Foto: Frida Gregersen // Sascha Hegner Specht

VØLVENS DOM – EN BØRNEOPERA

Oplev en ægte nordisk saga, når NJORD 2020 inviterer til børneoperaen VØLVENS DOM  med Musikteatret SAUM.

Forestillingen er skrevet over digtet ”Vølvens spådom”, der handler om den mytiske nordiske sagnfigur Vølven. Vølven kan skue tilbage i fortiden og se ind i fremtiden – og det, hun ser, er kaos og Ragnarok, men også håb og genopstandelse.

VØLVENS DOM handler om klodens tilstand og vores muligheder for at handle os ud af afmagten igennem tillid til den omsorgsfuldhed og forandringskraft, som vi mennesker – børn som voksne – OGSÅ besidder.

Operasagaen bliver fortalt billederigt og med ganske få ord via musikken i et genrekrydsende møde mellem den norske hardingfeleudøver Anne Hytta, to klassiske musiker fra Sverige, en sanger og en slagtøjspiller fra Danmark og en skuespiller fra Færøerne.

Reumert-nominering & bæredygtighed

I spidsen står den Reumert-nominerede islandske komponist Hugi Gudmundsson, der nu også er nomineret til den fine Carlpris for musikken til forestillingen.

VØLVENS DOM er en rå og uhyggelig forestilling om grådighed og forandring. Om en klode under pres såvel som en ukuelig tro på handling, hvor fremtidsangst bliver fremtidshåb.  

Operaen er udviklet i Faxe Kommune i samarbejde med den nordiske teaterpædagogiske platform AKTØR, som har udarbejdet et internordisk undervisningsmateriale om nordisk identitet og bæredygtighed i forbindelse med forestillingen.

På NJORD 2020 indgår VØLVENS DOM som en del af programmet Musikkens Markedsdag – Lyden af Nordatlanten, der afholdes i samarbejde med kulturhuset Nordatlantens Brygge lørdag den 1. februar 2020. 

Forestillingen henvender sig til børn fra ca. 9 år og deres familier.  

 

 

LØRdAG 1/2 //
// NORDAtlantens Brygge 

VØLVENS DOM //
// EN børneopera

Fri entre

13.00
VØLVENS DOM
Nordatlantens Brygge // 5. sal 

15.00 
VØLVENS DOM 
Nordatlantens Brygge // 5. sal

Anbefales fra 9 år. 

undefined
Foto: Frida Gregersen

Læs mere om Musikteatret SAUM her

Læs mere om Nordatlantens Brygge her

 

 

 

NJORD | 30. JAN – 02. FEB 2020 | KØBENHAVN

NJORD Biennale er Københavns biennale for ny, nordisk kunstmusik. Biennalen samler en række komponister, musikere, visuelle kunstnere, digtere, instruktører o.a. i nordiske samarbejder omkring en række tværkunstneriske projekter.

TILMELD DIG NYHEDSBREV