KØB BILLET
MENU

undefined

 

Steiney Sigurdardottir, cello

Da Steiney Sigurðardóttir var fem år, hørte hun Icelandic Symphony Orchestra fremføre Camille Saint-Saëns Dyrenes Karneval ved en børnekoncert i Reykjavik. Det gjorde så dybt et indtryk på hende, at hun efter koncerten meddelte sine forældre, at hun ville spille cello. Sådan blev det! Steiney blev i Island undervist af den verdenskendte cellist Gunnar Kvaran, som hjalp hende med at finde det helt rigtige instrument, en cello fra 1922, bygget i Dresden og opstøvet i København. Den var ikke blevet spillet på længe, men Steiney fik pustet nyt liv i den, og de har gennem tiden udviklet sig sammen.

Efter et ophold i USA, påbegyndte hun studier i Trossingen i Tyskland, hos en fransk professor, hvor hun i 2019 blev færdiguddannet. Målet var en orkesterplads og det opnåede hun allerede samme år, med ansættelsen hjemme i Icelandic Symphony Orchestra.

På NJORD Festival vil hun bl.a. spille musik af landsmanden Daníel Bjarnason samt af klassikeren György Ligeti.

 

LØRDAG 4/9 //
// NORDATLANTENS BRYGGE

12.00 – 12.50 KONCERT // TO BE ANNOUNCED

ENTRÉ TIL HELE DAGEN 50 KR.
// BØRN U. 18 ÅR FRI ENTRÉ
HENT DIN BILLET PÅ BILLETTO.DK

 

Musik af Daniel Bjarnason & György Ligeti

 

MEDVIRKENDE: 
Steiney Sigurdardottir, cello


ADRESSE // STRANDGADE 91, 1401 KBH K

NJORD | 3. - 4. sep. 2021 | KØBENHAVN

NJORD er Københavns vinterfestival for ny, nordisk kunstmusik. NJORD samler en række komponister, musikere, visuelle kunstnere, digtere, instruktører o.a. i nordiske samarbejder omkring en række tværkunstneriske projekter i.

TILMELD DIG NYHEDSBREV