MENU

undefined
Sun Song, Peter Schoenecker, 1999


ÅBNINGSKONCERT // SOLSÅNGEN 

”Solen så jeg / besat med blodsruner / jeg var på vej fra verden / mægtig hun syntes / på mange måder / mægtig som aldrig før.”

I åbningskoncerten på NJORD 2022 kommer nordens storslåede natur og ældgamle folkekultur i tæt dialog med moderne udtryksformer og tonesprog.

Karin Rehnqvist, composer-in-recidence på NJORD 2022, har sat musik til det islandske middelalderdigt Sólarljóð (på dansk Solsangen). Med den særlige sangteknik lockråb fremmaner solist Lena Willemark den stærke fortælling om at tage afsked med livet og solen.

Lockråb kommer fra den kvindedominerede svenske sæterkultur og er en helt unik måde at lokke på kvæget og kommunikere mellem sæterhytter med høje toner, der kan høres over flere kilometer. Willemark er en af de absolutte mestre i lockråbet, og hun flankeres af to af Danmarks dygtigste ensembler Athelas Sinfonietta Copenhagen og Esbjerg Ensemble, som til lejligheden smelter sammen til ét kammerorkester.

Solsången får følge – og modspil – af tre stræk, et nykomponeret værk af Anders Skibsted (DK), som uropføres ved koncerten. Skibsted fik en klanglig aha-oplevelse en sommer ved Hardanger-fjorden i Norge: ” Klangen af alting var så anderledes end i de danske landskaber, specifikt vesterhavskysten, som jeg kom lige fra. Når man råbte, kom der altid noget tilbage i form af ekkoer fra bjergsiderne.” fortæller han. Hardanger-fjordens særlige lydbillede blev derfor både den overordnede poetiske metafor i værket men også den direkte inspiration til den abstrakte, klangrige musik.

Aftenens tredje værk er et stykke af den eventyrlystne, norske komponist Ørjan Matre.


19.15-19.45 Introduktion

Inden koncerten byder vi sammen med Karin Rehnqvist på en introduktion til aftenen.

 

22.00 – 22.45: Late-night koncert

Efter åbningskoncerten giver Esbjerg Ensemble den gas med en flot kammermusikalsk late night koncert. På programmet er bl.a. Per Nørgårds 3 Arabesker for solo slagtøj og sav (2011) opført af Christian Martinez, som værket er komponeret og tilegnet. Entré til late-night koncerten er inkluderet i billetten. INFO PÅ VEJ...

 

 

 

 

 

TORSDAG 19/1 //
// DR KONCERTHUSET, STUDIE 2

ÅBNINGSKONCERT // 
// SOLSÅNGEN

 

19.15-19.45 Introduktion
Samtale med bl.a. Karin Rehnqvist, composer-in-residence


19.30 - 21.00

Anders Skibsted (DK)
TRE STRÆK (2021)
Bestillingsværk 
For ensemble

Hugi Gumundsson
VÆRK

PAUSE

Karin Rehnqvist (SE)
SOLSÅNGEN (1994)
For solo sang, recitation & orkester

MEDVIRKENDE

Lena Willemark, sanger
Jo Rink, recitation
Jakob Hultberg, dirigent
Athelas Sinfonietta Copenhagen
Esbjerg Ensemble

 

ENTRÉ : 280 kr./ 150 (stud., pensionister, ledig) inkl. Late Night koncert
Køb billet

 

ADRESSE // ØRESTADS BLVD. 13, 2300 KØBENHAVN S

NJORD | 19. - 21. JAN. 2023 | KØBENHAVN

NJORD er Københavns vinterfestival for ny, nordisk kunstmusik. NJORD samler en række komponister, musikere, visuelle kunstnere, digtere, instruktører o.a. i nordiske samarbejder omkring en række tværkunstneriske projekter.

TILMELD DIG NYHEDSBREV